Wabi-Kusa Bakım Kılavuzu
Wabi-Kusa nedir? Işık ihtiyacı nasıldır? Ne sıklıkta ve nasıl sulama yapılmalıdır? Wabi-kusada budama gerekli midir? Tüm bu bilgileri aşağıda yer alan Wabi-Kusa Bakım Kılavuzu'nda bulabilirsiniz.
WABİ-KUSA NEDİR?
Wabi-kusa Japonya doğumlu bir bitki yetiştirme türüdür. Sucul bitkilerin, su içerisine yerleştirilmiş topa benzer yüzeyler etrafında sarmalanarak ya da bu yüzeylere ekilerek, doğal halleriyle büyümeye bırakılmasıyla oluşur.
Kapalı sistem gerektirir.
IŞIK
Wabi-Kusa en iyi gelişim performansını LED aydınlatma ile gösterir. Bitkinin ihtiyacı olan ışığı ona sağlamak için günde 8 saat, tepeden aydınlatacak şekilde açık tutmalısınız. Aydınlatmaya bir zamanlayıcı (timer) bağlayarak bu işlemi çok daha kolay bir hale getirebilirsiniz. Ayrıca zamanlayıcı sayesinde, siz tatildeyken bile bitkiniz ihtiyacı olan ışığı rutin şekilde almaya devam eder.
Direkt güneş ışığına maruz bırakmayın. Aksi takdirde fanusta yosunlanma oluşur.
SULAMA / BUDAMA
Wabi-Kusa dibindeki suyu ayda bir tazeleyin. Bitkilerin tutunduğu top gövdeyi fanustan dışarı çıkarın ve bir bez/kap üzerine alın. Bu esnada bitkiler arasında sararan, zayıf görünen yaprakları tutuntuğu dalla birleştiği noktadan makasla keserek budayın. Bitkileri çekmeyin veya kökünden çıkarmaya çalışmayın. Aydınlatmaya 5cm veya daha fazla yakınlaşmış bitkilerin boyunu, ana gövdeyi keserek kısaltın.
Fanustaki kirli suyu kumuyla beraber içme suyu ile yıkayın. Bu esnada camı da temizleyin. Bu temizliği yalnızca su ve kumla yapın. Kumu, camın iç yüzeyine sürterek leke temizliğini yapabilirsiniz. Camı çizecek kadar bastırmamaya özen gösterin. Kum seviyesinin 2-3cm üzerine kadar temiz içme suyu ekleyin. Wabi-Kusa gövesini tekrar fanusun tam ortasına bırakın. Bütün bu işlemi 15dk içerisinde tamamlayın. Eğer gecikme olursa sucul bitkilerin kurumaması için sprey yardımı ile bitkileri gövde ve yapraklarından sulayın.
BAŞKA SORUM VAR!
O halde mutlaka bize ulaşın:
info@sutopya.com